Digital arkivering | Depona Visual Archive
Depona Visual Archive
Digital arkivering2024-04-29T11:21:43+02:00

Digital Arkivering

Från papper till ettor och nollor för företag, stat och kommun.

En glad man med glasögon

Fyll i dina uppgifter så
kontaktar vi dig

    Depona hjälper er med arkivreglerna

    En verksamhet genererar många olika typer av dokument på papper och i digitalt format. Bokföring, fakturor, löneunderlag, patientjournaler och personalhandlingar. Depona kan underlätta vägen från analogt till digitalt.

    Dokument omfattas av olika lagar och förordningar såsom bokföringslagen, GDPR med flera och dessa avgör om och hur länge ett dokument måste sparas, det vill säga arkiveras. Dessutom ställs olika krav på hur åtkomliga dokumentet ska vara efter att de har arkiverats. Oavsett om verksamheten är privat, statligt eller kommunalt kan det vara en utmaning att i egen regi hålla reda på detta. Och inte blir det lättare om de egna arkiven är en mix av papper och datafiler.

    Depona arkivregler

    Läs mer om vårt erbjudande inom Teknisk skanning eller Depona e-Arkiv.

    Digitalt arkiv – den smarta lösningen

    Lösningen är en digital transformation av de egna arkiven där alla dokument som måste arkiveras för framtiden flyttas till ett enhetligt digitalt format. Deponas digitala arkivering kan hjälpa dig att ta steget från analogt till digitalt.

    I ett första steg erbjuder vi teknisk skanning av dokument, ritningar, kartor, teknisk dokumentation, böcker, bildkort, mikrofilm, mikrofiche och fotografier. Listan kan göras lång.

    Då allt material är digitaliserat är nästa steg vårt erbjudande Depona e-Arkiv. En professionell och säker molnbaserad GDPR-anpassad digital arkivlösning som ger dig full kontroll, överblick och tillgång till dina arkiv. Oavsett var du befinner dig eller när du behöver komma åt din information.

    Eller som vi och våra kunder säger – digital arkivering som den alltid borde vara.

    Vanliga frågor om Digital arkivering

    Varför e-arkiv?2024-03-21T11:58:35+01:00

    Ett e-arkiv är ett digitalt alternativ till att bevara handlingar fysiskt och dokumenten ordnas och sparas på samma sätt som ett fysiskt arkiv. Fördelarna med ett elektroniskt arkiv är bland annat att man inte behöver lokaler för att arkivera fysiska akter vilket kan vara mycket utrymmeskrävande.

    Vad är ett e-arkiv?2024-03-21T11:58:36+01:00

    Ett e-arkiv fungerar som ett fysiskt arkiv med den skillnaden att man arkiverar digitala filer. Filerna ordnas och blir sökbara på samma sätt som i ett fysiskt arkiv. De digitala filerna är låsta så att de inte kan förändras. E-arkivet kan bestå av ursprungliga digitala filer eller filer som skannats in från fysiska förlagor.

    Vad innebär ISO 9001-certifieringen för Depona och deras kunder?2024-04-23T10:18:25+02:00

    ISO 9001-certifieringen är ett bevis på Deponas engagemang för kvalitet och kontinuerlig förbättring. Genom att följa ISO 9001-standardens krav visar Depona att de arbetar enligt en strukturerad kvalitetsledningsmodell. Detta innebär att de strävar efter att uppfylla och överträffa kundförväntningar genom att förbättra sina processer och tjänster kontinuerligt. För kunderna innebär detta ökad tillförlitlighet och förtroende för Deponas produkter och tjänster.

    Hur bidrar ISO 14001-certifieringen till företagets miljöansvar och hållbarhetsarbete?2024-04-23T10:18:25+02:00

    ISO 14001-certifieringen bekräftar företagets åtagande att minska sin miljöpåverkan och främja hållbarhet. Genom att implementera ett effektivt miljöledningssystem kan företaget minimera sin operationella påverkan på miljön genom att kontinuerligt förbättra och minska avfall, energiförbrukning och utsläpp. Genom att vara ISO 14001-certifierat visar företaget sitt engagemang för att bedriva sin verksamhet på ett hållbart sätt och ta ansvar för miljön.

    Vad innebär ISO 27001-certifieringen för hanteringen av känslig information och data?2024-04-23T10:18:25+02:00

    ISO 27001-certifieringen är ett starkt bevis på fokuset på informationssäkerhet och skydd av känslig information. Genom att vara certifierade enligt ISO 27001 visar företaget att det har implementerat omfattande säkerhetskontroller och hanteringssystem för att förebygga, upptäcka och hantera säkerhetshot. Detta ger kunderna trygghet i att deras information hanteras med högsta möjliga säkerhetsstandard och skyddas mot obehörig åtkomst, ändring eller förlust. ISO 27001-certifieringen är ett viktigt steg för att säkerställa att företaget lever upp till höga krav på informationssäkerhet och ger sina kunder den säkerhet de behöver.

    Go to Top